14 Ekim 2009 Çarşamba

PAZI KAVURMASI


MALZEMESİ:1 Demet pazı,1 baş kurusoğan,2 diş sarmısak,3 adet domates,tuz,z.yağ,arzu edilirse 300 gr kıyma.
YAPILIŞI:Soğanı tencerede güzelce kavur içine arzuya göre kıymasını ekle pazıları ıspanak gibi ayıklayıp güzelce yıkayın ve doğrayınız.kavrulan soğanların içine pazıları ,sarmısağı tuzunu ve doğranmış domates (yada 1 yemek kaşığı salça )ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakınız.İçine pirinç koyabilir yada üzerine yumurta kırabilirsiniz.Yaprak sarması gibide yapabilirsiniz hem hazmı kolay hemde oldukça lezzetli.Yemek resmini internetten aldım arkadaşlar kendi çektiklerim oldukça karanlık çekmiş o yüzden kullanamadım :)

2 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

hem saglikli hem lezzetli olmus ellerine saglik canim
beni mimlemissin cok tesekkür ederim,sorular diger mimlendigim sorularla ayni sayilir,orda yazmistim istersen senin icinde yazarim canim.
sevgilerimle

tasarım mekani dedi ki...

karadenizli oldugumdan galiba yesilligi cok seviyorum... yemekte de oyle :) pazi nefis duruyor.. medinem

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com