21 Ağustos 2009 Cuma

MANGALDA USKUMRU





MALZEME:1 Kg uskumru ,z.yağı,sarmısak ve tuz
YAPILIŞI:Balıkları güzelce ayıklayıp temizleyin z.yağı ve içine dövülmüş sarmısakla tuzlayıp terbiye edin.Dinlenmeye bırakın dinlenen balıkları bir güzel mangala koyup bol limonlayın afiyet olsun.Unutmayın haftada 2 gün balık yemek kalp ve vücut sağlığımız için çok önemli arkadaşlar ve yağda kızartmaktansa ızgara yada fırını tercih ediniz sevgilerimizle.


7 yorum:

Ballı Cimcime dedi ki...

Uskumruyu çok severim canım, mangalda da nefis olur eminim. Ama noluuur nereden aldığını söyle bu mevsimde buralarda çiftlik çuprasından başka bir şey bulamaz olduk:(( Ellerine sağlık, sevgiler..

şirinem dedi ki...

Canım benim kızkardeşim ve annem urlada oturuyor gittiğimizde damat almış sabah yapılan balık mezatından çokta taze ve güzeldi nerede olduğunuzu bilmiyorum ama yakınsa bakmanızı tavsiye ederim .

Ballı Cimcime dedi ki...

İstanbul'a çooook uzak canım benim, yine de çok teşekkürler hemencecik cevap verdiğin için. Sevgilerimle:)

armina dedi ki...

Uskumru harika görünüyor, ellerine sağlık canım.

pembe tatlar dedi ki...

Hımm bayılırım ellerine sağlık canım...

Zeugma dedi ki...

Offf..Nefis bu balıklar..Tazecik..
Şu an çook fazla tokum ama canım çekti.. Tarifi yazacağım bir yere..Nefis olur, kesin..

Bu arada hoşgeldin şirinem, şirin ve iyi niyetli arkadaşım..Özlettin kendini çok..
Artık gitmezsin bir yere dimi? Ramazan da geldiğine göre..
Sevgilerimle..

şirinem dedi ki...

günaydın arkadaşlar hepinize hayırlı ramazanlar bu güzel temenniler içinde teşekkür ederim :) arada kaçamaklar devam edecek malum okulların açılmasına daha çok var bende sizleri özledim hepinize kucak dolusu sevgiler

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN