22 Mayıs 2009 Cuma
PIRASA VE KABAKLI BÖREK
MALZEMESİ:4 adet yufka,2 adet kabak,yarım kilo pırasa,2 yumurta,2 su bardağı süt,baharatlar,z.yağ
YAPILIŞI:Geniş pilav tenceremizi yağlayalım bir yufkayı içine yerleştirip arasına z.yağı süt ve 1 yumurtayı sürelim.Diğer yufkalarımızı parçalayarak tencerenin içine döşeyelim başka bir yerde pırasaları ince ince doğrayaıp kabakları ekleyelim bunları hafif ateşte kavuralım üzerlerine arzu edilen baharatları koyalım .Bu karışımı yufkaların içine dökelim üzerlerinide diğer yufka ile kapatıp yumurta sarısını sürelim kalan sütü boşaltıp kısık ateşte pişmeye bırakalım çıkıncada sıcak sıcak servis yapalım.Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Özellikle pırasalı böreği çok severim.Yufkaya çok yakışıyor.Harika bir börek olmuş,oldukça iştah açıcı:)Ellerinize sağlık..
Yorum Gönder