22 Mayıs 2009 Cuma

PIRASA VE KABAKLI BÖREK




MALZEMESİ:4 adet yufka,2 adet kabak,yarım kilo pırasa,2 yumurta,2 su bardağı süt,baharatlar,z.yağ

YAPILIŞI:Geniş pilav tenceremizi yağlayalım bir yufkayı içine yerleştirip arasına z.yağı süt ve 1 yumurtayı sürelim.Diğer yufkalarımızı parçalayarak tencerenin içine döşeyelim başka bir yerde pırasaları ince ince doğrayaıp kabakları ekleyelim bunları hafif ateşte kavuralım üzerlerine arzu edilen baharatları koyalım .Bu karışımı yufkaların içine dökelim üzerlerinide diğer yufka ile kapatıp yumurta sarısını sürelim kalan sütü boşaltıp kısık ateşte pişmeye bırakalım çıkıncada sıcak sıcak servis yapalım.Afiyet olsun

1 yorum:

mosquito dedi ki...

Özellikle pırasalı böreği çok severim.Yufkaya çok yakışıyor.Harika bir börek olmuş,oldukça iştah açıcı:)Ellerinize sağlık..

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN