16 Nisan 2009 Perşembe
ZEYTİNYAĞLI BAKLA
MALZEMESİ:1 Kg bakla,1 adet kurusoğan,dereotu,z.yağ,tuz ,2 kaşık un
YAPILIŞI:Ayıklıyarak limonlu suda bekletelim baklalarımızı suya birazda un ekleyelim ki kararmasın.Tencereye kurusoğanı doğrayıp biraz kavuralım,üzerine suda beklettiğimiz baklalarımızı alalım biraz tuz ekleyip hafif pişmeye bırakalım kendi öz suyunu çekince üzerini geçmiyecek şekilde sıcak su koyalım.Pişmesine yakın bol dereotunu üzerine koyunuz.Arzu edilirse enginarlada beraber pişirilir ve harika oluyor arkadaşlar.Sıcak yada soğuk servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
TARİF İÇİN SAĞOL. BEN GENMELDE BAKLA YAPARSAM BERBAT OLUYOIR. SENİN TARİFİNİ EN KISA ZAMAN DA DENEYECEĞİM...
Aldım henüz pişirmedim,dolapta beni bekliyor,tarifinle gidiyorum akşama pişireceğim..
Yorum Gönder