16 Nisan 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BAKLA



MALZEMESİ:1 Kg bakla,1 adet kurusoğan,dereotu,z.yağ,tuz ,2 kaşık un

YAPILIŞI:Ayıklıyarak limonlu suda bekletelim baklalarımızı suya birazda un ekleyelim ki kararmasın.Tencereye kurusoğanı doğrayıp biraz kavuralım,üzerine suda beklettiğimiz baklalarımızı alalım biraz tuz ekleyip hafif pişmeye bırakalım kendi öz suyunu çekince üzerini geçmiyecek şekilde sıcak su koyalım.Pişmesine yakın bol dereotunu üzerine koyunuz.Arzu edilirse enginarlada beraber pişirilir ve harika oluyor arkadaşlar.Sıcak yada soğuk servis yapabilirsiniz.

2 yorum:

Esra Günüşen Ertuğrul dedi ki...

TARİF İÇİN SAĞOL. BEN GENMELDE BAKLA YAPARSAM BERBAT OLUYOIR. SENİN TARİFİNİ EN KISA ZAMAN DA DENEYECEĞİM...

tatesal dedi ki...

Aldım henüz pişirmedim,dolapta beni bekliyor,tarifinle gidiyorum akşama pişireceğim..

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN