25 Şubat 2009 Çarşamba
KREMALI PATATES
MALZEMELER: 6 adet patates, 1.30 su bardağı süt,tuz,karabiber,kırmızıbiber,1 su bardağı kaşar rendesi, 250 gr krema
YAPILIŞI:patateslerin kabuklarını soyduktan sonra iri iri kesin bunları tepsiye balık sırtı şeklinde sıralayın.Üzerlerine sütü ve baharatları ekleyin kremayı tüm yüzeye gelecek şekilde yayın üzerine kaşar rendesini ekleyerek 200 derecede ısıtılmış fırına sürün yaklaşık yarım saat içinde üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin et yemeklerinin yanında misafirinize ikram ediniz.Afiyet şeker olsun yarasın arkadaşlar :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
cok guzel birseye benziyo ama useniyom yapmaya acıkcası artık anneme yaptırcam merak ettim tadını tesekkurler ayrıca... aeo
Canim kasar peyniri yerine beyaz peynir koyarsan ve firindan almadan 5 dakika oncede uzerine kasar ilave edersen daha guzel olur.boylece kasarlarda tas gibi olmaz.ben oyle yapiyorum sana da soyliyeyim dedim.
AKŞAMA MUTLAKA DENEMEK İSTİYORUM
SEVGİLER
AFİYET OLSUN
bende uzun zamandır istiyorum kremalı patetes yapmayı tarifi aldım en yakın zamanda yapacağım teşekkürler elinize sağlık ....
Çok güzel görünüyor ...
Ellerine sağlık arkadaşım...
Teşekkür ederim caprice deneyecem bende ikinci defa yaptım arkadaşlar valla az önce kalktık sofradan güzel olmuştu :)
DENEDİM SONUÇ HARİKA...MÜSADE EDERSEN BENDE BİR ARA YAYINLAMAK İSTERİM FOTO ÇEKTİM DE.AMA BEN KREMA KOYMADIM ,SADECE SÜT,KAŞAR RENDESİ VE BAHARATLAR....
Yorum Gönder