4 Kasım 2008 Salı

ZETTİNYAĞLI YEŞİL MERCİMEK


Malzemeler
• 2 su bardağı yeşil mercimek
• 1 adet kuru soğan
• 1 adet büyük boy patates
• 1 adet havuç
• 10 diş sarımsak
• 1 su bardağı zeytinyağı
• Üzerine sirke ya da limon
• Yeterince tuz

Yapılışı
* Taş ve çöplerinden ayıkladığımız yeşil mercimekleri akşamdan veya 1-2 saat önceden ıslatalım.
* Patates ve havucu soyup, tavla zarı büyüklüğünde keselim.
* Kuru soğanı yemeklik olarak kesip, 1/2 su bardağı zeytinyağında pembeleştirelim.
* Soğanlar pembeleşince, içine suyunu süzdüğümüz yeşil mercimekleri, yeterince tuzu ve suyunu ilave edip, pişirmeye başlayalım.
* Mercimeklerin pişmelerine yakın havuçları, 5 dakika sonra da patatesleri, sarımsakları ve 1/2 su bardağı zeytinyağını da tencereye ilave edip, hepsinin pişmesini sağlayalım.
* Yemek pişince soğutup, sirke veya limon sıkarak, servis yapalım.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN