3 Kasım 2008 Pazartesi

ROMEN TÜRLÜSÜ


Malzemeler
• 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
• 2 adet kesmeşeker
• 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
• Yarım demet maydanoz
• 500 gram taze fasulye
• 2 adet soğan
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 adet küp doğranmış domates
• 2 adet sivri biber
• Tuz, kırmızıbiber, karabiber


Yapılışı
Kuru fasulye ve barbunyayı haşlayın. Soğanları halka doğrayın. Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağı ile 5 dakika soteleyin. Küp doğranmış domatesi, küçük doğranmış sivri biberleri, tuzu ve kesmeşekerleri ekleyin. Taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğrayın. Soğanları sotelediğiniz tencereye aktarın. Üzerini aşacak kadar ılık su koyup, kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan üzerine 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi ve 1 su bardağı barbunyayı ilave edip, 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Ateşten alın. Üzerine kırmızıbiber, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz serpip, soğuyunca servis yapın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN