4 Kasım 2008 Salı

ZEYTİNYAĞLI İMAM BAYILDI


Malzemeler
• 2 bardak su
• 1/2 bardak zeytinyağı
• Tuz
• 10 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 3 büyük domates
• 5 orta boy patlıcan
• 4 büyük soğan
• 1 demet maydanoz

Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun, ortasına derin bir yarık açın. Acı suyunu bırakması için tuzlu suda yaklaşık 30 dakika bırakın.

Domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları dilimleyin. Maydanozları ince ince kıyın. Domates, soğan, maydanoz, sarımsak, şeker ve tuzu bir kaba koyup iyice karıştırarak ovun.

Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp durulayın. Ortalarına hazırlanmış olan harçtan koyup yayvan bir tencereye dizin. Üstüne ve aralarına kalan harcı dökün. Zeytinyağı ve suyunu ilave edin.

Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan patlıcanları kaşıkla genişletin. Pişerken dökülen harcı içine doldurun. Üzerini bir kaç dal maydanoz ile süsleyin. Soğuk olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN