6 Kasım 2008 Perşembe

SONBAHAR ÇORBASI


Malzemeler:
• 1 havuç
• 1 su bardağı sarı mercimek
• 1 kahve fincanı yasemin pirinci
• 1 soğan
• 2 taze soğan
• 10 su bardağı tavuk suyu
• 3 taze patates
• 1 pırasa
• 2 domates
• 1 çorba kaşığı un
• 15 gr tereyağı
Üzeri için:
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 diş sarımsak
• Yarım limonun suyu
• 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Hazırlanışı:
*Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. İnce bir tel süzgeçle süzüp çekirdeklerini ayırın. Havucu soyup irice rendeleyin. Mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı soyup kıyın. Taze soğanı ve pırasayı temizleyip doğrayın. Geniş bir tencerede tavuk suyunu bir taşım kaynatıp mercimek, pirinç, havuç ve pırasayı ekleyin. Yarım saat kadar pişirip patates ve taze soğanı ila ve edin. 15 dakika daha pişirin. Ocaktan alın.

*Tereyağını eritip un ve kıyılmış soğanı kavurun. Azar azar domates suyundan ilave ederek 5 dakika daha kavurun. En son olarak sebzeli karışımı ekleyin ve bir taşım kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN