6 Kasım 2008 Perşembe

RUS SALATASI


• MALZEMELER: 2 adet havuç
• 1 bardak mayonez, tuz
• 1 kök kereviz
• 2 adet patates
• ½ bardak bezelye
• 3 küçük pancar
• 1 adet hıyar turşusu
• 1 çay bardağı zeytin
• 2 adet lop yumurta
Yapılışı
Havucu, patatesi ve kerevizi yıkayıp ayıklayınız. Hepsini küçük küçük tavla zarında biraz irice küp şeklimde doğrayınız. Bir tencerede su kaynatınız. Suya önce havuçları, bir süre sonra patatesleri en son olarak da kerevizleri atıp, yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Haşlanan sebzeleri süzgeçle sudan alıp süzdürünüz. Bir kenarda beklemeye bırakınız. Sebzeler pişerken, başka bir tencerede bir bardak suya bir kaşık sirke katarak, pancarları haşlayınız. Haşlanıp yumuşayan pancarları sudan çıkarıp kabuklarını soyunuz. Bunları da aynı büyüklükte küp şeklinde doğrayınız. Öteki sebzelerle karıştırınız. Hıyar turşusunu çok ince çentiniz. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayınız. Bezelyeler ve ezilmiş yumurtalarla birlikte karıştırınız. Yarım bardak mayonezi hepsinin üstüne döküp hal hamur ediniz. Servis tabağına koyunuz. Üstüne artan yarım bardak mayonezi sıvayınız. Çatalla çizgiler çizip süsleyerek, ikram ediniz.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN