6 Kasım 2008 Perşembe

CEVİZLİ NOHUT ÇORBASI


Malzemeler:
• 300 gr haşlanmış nohut
• 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
• 2 soğan
• 45 gr margarin
• 5 su bardağı su
• 1 tutam safran
• Tuz, kırmızı tozbiber

Hazırlanışı:
* Soğanları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanı kavurun. Ceviz, tuz ve kırmızı tozbiberi ekleyip 2 dakika soteleyin.
* Haşlanmış nohudun yarısından fazlasını robottan geçirip püre haline getirin. Suyla birlikte tencereye ekleyip iyice karıştırın. Safran ve kalan nohudu ekleyip 20 dakika pişirin. Üzerine cevizli sosu gezdirin. Kâselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN