3 Kasım 2008 Pazartesi

PORTAKALLI KEREVİZ


• MALZEMESİ: 1 portakalın suyu
• 1 orta boy havuç
• 1 orta boy patates
• 1 fincan su
• 5-6 arpacık soğan
• limon suyu
• 1 orta boy kereviz
• zeytinyağı
• tuz
• 1 kesme şeker

Yapılışı
Kerevizi soyup,bir parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayınız. Limonlu suda 15 dakika bekletiniz.Halka şeklindeki kerevizlerin ortalarını kola kapağıyla çıkarınız. Soyup bir parmak kalınlığında doğradığınız havuçları kerevizlerin ortalarına yerleştirip, yayvan tencereye koyunuz. Arpacık soğanları,küp şeklinde doğradığınız patatesleri ve kalan havuçları tencereye yerleştirip, tuz, şeker, yarım fincan su ve portakal suyunu ekleyip, orta ateşte pişiriniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN