3 Kasım 2008 Pazartesi

FIRINDA BEŞAMAL SOSLU KABAK


MALZEMELER
4 adet kabak
2 adet soğan
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
1 fincan zeytinyağı
Tuz,Karabiber,Kırmızı pul biber



BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ
1 Kahve Fincanı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Su Bardağı Süt
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın. Ve süzün.Zeytinyağı, ince kıyılmış soğan ve sarımsakları bir tavada kavurun ,ince kıyılmış dere otu, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip iyice pişmesini bekleyin. Kabakları uzunlamasına bölüp fırın kalıbına yayın. Ortalarını küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın. Çukur kısımlara hazırladığınız dereotlu harcı doldurun. Hazırladığımız beşamel sosu üzerlerine dökün Önceden kızdırılmış fırında beşamel sos kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Beşamel sos: Bir kapta tereyağını eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave edip karıştırarak pişirin. Tuzunu ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN