6 Kasım 2008 Perşembe

PEYNİRLİ BÖREK


• MALZEMESİ:
• 750 gr un
• İçi için: 1 demet maydanoz, yarım kg beyaz peynir
• 1 adet yumurta
• 2 çay bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı bira mayası
• 1 çay kaşığı toz şeker
• yarım su bardağı ılık su
• 1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı
Mayayı, toz şekeri ve ılık suyu bir kapta karıştırın. Maya kabarana kadar bekleyin. Unu, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı ılık sütü ve yeterince tuzu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru bir süre kabarması için dinlendirin. İç malzemesi için peynir ve maydanozu karıştırın. Sonra hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Her bezeyi hazır yufka büyüklüğünde açın. İlk yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürün. İlk önce kenarlarını karşılıklı gelecek şekilde kapatın. Sonra diğer kenarlarını üst üste getirin. Diğer yufkaları da bu şekilde katlayın. Katladığınız ilk yufkayı tepsiye alın. Üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürün. Maydanozlu peyniri serpin. Diğer yufkaları da aynı şekilde sıvıyağ ve peynirle üst üste getirin. Sonra elinizle bastırarak yufkaları büyütün. Üzerine yumurta sarısı sürün. İri baklava dilimleri şeklinde kesin. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında bir saat pişirin

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN