6 Kasım 2008 Perşembe

SU BÖREĞİ


• MALZEMELER:
• İçi için: 2 adet soğan,
• 1 kaşık margarin,
• yarım kg ıspanak,
• tuz, karabiber
• 1 su bardağı su,
• 2 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya,
• alabildiğince un, tuz
Yapılışı
Su, tuz ve mayayı hamur yoğurma kabına alın. Alabildiği kadar unu ekleyin. kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine nemli bez örtüp hamur kabarana kadar bekleyin. Sonra hamuru küçük top parçalara ayırın. Bu hamur parçalarını pasta tabağı büyüklüğünde açın. Ispanaklı iç için, ıspanağın yaprak kısımlarını doğrayın. Tavaya bir çorba kaşığı margarin alın. Küçük küçük doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanak, tuz ve karabiberi ekleyin. Ispanağın bıraktığı suyu çekildikten sonra tavayı ateşten alın. Hazırladığınız içten bir miktar açtığınız küçük yufkanın bir tarafına koyun. Yufkanın diğer tarafını üzerine kapatın. Yarım daire şeklindeki yufkayı sacda ve teflon tavada arkalı önlü pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN