6 Kasım 2008 Perşembe

PATATESLİ BÖREK


• MALZEMELERİ:
• 4 Adet yufka
• 1 Çay bardağı sıvıyağ
• 1 Kahve fincanı su
• 2 Su bardağı su
• İçi için :4 Adet patates,Yarım demet maydanoz,Karabiber, kırmızı pulbiber, tuz
• Üzerine :Yumurta sarısı,Çörek otu
Yapılışı
- Öncelikle patatesleri haşlayın.
- Rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
- İnce kıyılmış maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyip iyice karıştırın.
- İlk yufkayı düz bir zemine serin.
- 1 Çay bardağı sıvıyağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın.
- İlk yufkanın üzerine sürün.
- İkinci yufkayı yerleştirin.
- Sekiz eşit parçaya ayırın.
- Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun.
- Sigara böreği sarar gibi sarın.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
- Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin.
- Buzdolabında 1 gün bekletin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN