6 Kasım 2008 Perşembe
KABAK ÇORBASI
Malzemeler:
• 500 gr kabak
• 6 su bardağı su
• 15 gr margarin
• 1 soğan
• 2 çorba kaşığı un
• 2-3 dal nane
• Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Kabakları temizleyip iri iri doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı kavurun. Unu ekleyip kısık ateşte pembeleştirin.
* Suyu azar azar ekleyip karıştırın. Su kaynayınca kabağı ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
* Blenderle püre halinde ezin. Tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika daha pişirin. Çorbayı kâselere paylaştırıp nane yapraklarıyla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
ALTERNATİF
Çorbayı nane yerine dereotuyla da süsleyebilirsiniz. Dereotu, kabağa en çok yakışan otlardan biridir. İnce çekilmiş yerfıstığı da çorbaya farklı bir tat katar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder