5 Kasım 2008 Çarşamba

PATATES ÇORBASI


Malzemeler:
• 2 kg patates
• 3 soğan
• 30 gr tereyağı
• 10 su bardağı et suyu
• Tuz, karabiber
Terbiyesi için:
• 3 yumurta sarısı
• 1 su bardağı süt
• 15 gr tereyağı
• 1 çay kaşığı pulbiber
• 2 çorba kaşığı kıyılmış roka yaprağı

Hazırlanışı:
* Soğanları soyup rendeleyin. Tereyağını eritip soğanı pembeleştirin.
* Patatesleri soyup rendeleyin ve kavrulmakta olan soğana ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Üzerine et suyunu döküp patatesler yumuşayana kadar pişirin.
* Terbiye için, yumurta sarılarını süt ile çırpıp kaynamakta olan çorbaya ekleyin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. Tereyağını eritip pulbiberi kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin. Roka ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN