4 Kasım 2008 Salı

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI


MALZEMELER

10 adet kabak çiçeği
1/2 adet soğan
4 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
zetinyağı
tuz

HAZIRLANMASI

Kabak çiçeklerini yıkayıp içlerindeki parçaları tabanını delmeyecek şekilde kopartın. Soğanı incecik doğrayın. Soğanı ve dolmalık fıstıkları zeytinyağında kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzdürülmüş olan pirinçleri ve baharatları ekleyin. Suda bekletilip, temizlenen üzümleri de ilave edin. Üzerini geçmeyecek şekilde su koyup pişirin. Kabak çiçeklerinin içini doldurup, yaprakları ile ağzını kapatın. Tencerenin dibine yağlı kağıt serin. Çiçekleri dizip, yarısına gelecek kadar su koyun. En son çiçeklerin üzerinde zeytinyağı gezdirip, kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN