4 Kasım 2008 Salı

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN


MALZEMELER
6 adet orta boy patlıcan
4 adet büyük boy soğan
3 adet orta boy domates
6 adet sivri biber
1 su bardağı zeytinyağ
8-10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz

HAZIRLANMASI
Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda bekletin.Biberlerin çekirdeklerini temizleyin 4-5 parçaya bölün.Domatesleri ve soğanları enlemesine 4-5 milim kalınlığında doğrayın.Sarımsakları ikiye üçe bölün.Patlıcanları önce boyuna üçe sonra enine üçe bölün.
Patlıcanları,soğanları,sarımsakları,biberleri harmanlayarak tencereye koyun.Üzerine domates,tuz,şeker,zeytinyağı ,1 bardak su ekleyip kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 saat pişirin.Kendi tenceresinde soğutup servis tabeğına alın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN