24 Aralık 2009 Perşembe

MANTI


MALZEMESİ:1 yumurta ,1 kahve fincanı su,Tuz,3 su bardağı un,250 gr. kıyma,1 soğan,karabiber,maydonoz,1 çorba kaşığı salça,yarım çay bardağı tereyağ,4 diş sarmısak,yarım kilo yoğurt,7 su bardağı su mantılar haşlanacak,toz kırmızı biber.

YAPILIŞI

Kabımıza unu alalım. Ortasını açıp yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyerek yumuşak bîr hamur yoğuralım. Hamurdan iri bezeler ayıralım üzerine nemli bir bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bir kabın içine rendelenmiş soğanı, kıymayı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi koyup karıştıralım. Hamurları unlanmış bir yerde 1 cm kalınlığında açalım. Açtığımız yufkalan lcm’lik kareler halinde keselim. Karelerin ortalarına kıymalı içleri koyarak, dört köşesini üstte birleştirelim. Bir tencere suyu kaynatarak içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyelim. Mantı hamurlarını tencereye koyarak yumuşayana kadar haşlayalım ve delikli kepçeyle servis tabağına alalım. Bir tavada tereyağını eriterek salçayı, dövülmüş sarımsakları ve kırmızı biberi ekleyip biraz yakalım 2-3 çorba kaşığı mantıların haşlama suyunu ekleyip sosu bir parça kaynatalım. Mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyip bu kaqrışımı dökelim afiyet olsun arkadaşlar.

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Ohh canım ellerine sağlık....

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık.Tabağı alıp kaçtım:)Sevgiler.

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN