24 Aralık 2009 Perşembe
PÜF NOKTALARI..
Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır. Fakat iki - üç kilo kadar tereyağı da su içinde bir süre bozulmadan tazeliğini koruyabilir
Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz. 3 gün içinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya kadar uzatabiliriz
Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz. Bunun yanında otları ince ince kıydıktan sonra buz kalıplarına koyup buzlukları su ile doldurarak da dondurabilirsiniz. Ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra üstüne sirke, kaya tuzu ya da sıvı yağ koyarak buzdolabında bekletebilirsiniz.
Kahvenin zamanla tadı bozulur. Bayat bir kahve ikram sırasında sizi zor durumda bile bırakabilir. Bunu engellemek için kahve kavonozuna 2-3 tane kesme şeker atarsanız, farkı görürsünüz.
Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın. Böylece orada kaldıkları sürece elma gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz sertleşmeden uzun süre taze kalır.
Sucukları serin bir yerde asmak yetmez. Zamanla üstleri beyaz bir küf kaplar. Zaman zaman sucukların üstünü, yarıya kestiğiniz bir limonla silin. Küflenmesini önlersiniz.
ALINTIDIR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Pratik bilgiler için teşekkürler sevgiyle kalın...
bilgler açıklayıcı ve akılda kalıcı olmuş emeğinize sağlık
canım merhaba:)bilgiler güzel sayfa yenilenmiş güzel kardeşimin yüreği güzel sevgiler canım şirinem:)yeni yıl sana ve ailene sağlık huzur başarı bereket getirsin :)mutlu haftalar
Çok faydalı bilgiler Aysed'cim,sağol,sevgiler
Püf noktaları çok güzel ama ben kahveyi görünce gözümü alamadım.Zannettim ki;kahveden bahsediyorsun.Olsun resmine bayıldım sanki kokusu geldi burnuma,ellerinize sağlık.Sevgilerrr.
Çok seviyorum böyle bilgileri.
Sevgiler canım.
Yorum Gönder