8 Kasım 2009 Pazar

BİR KOCANIN HİKAYESİ



Çok sevgili arkadaşım lezizce.blogspot.com dan bana gelen güzel bir hikayeyi onun müsadesi ile sizlerle paylaşmak istedim ben bayıldımmm :)) çok teşekkür ederim sevgili arkdaşım

Adamın birisi bir gün hastalandı. O gün canı işe gitmek istemiyordu. Karısı ne güzel hep evde kalıyor, hiç işe gitmiyordu. Birden içinden allaha şöyle bir dua edeceği tuttu. "Allahım hergün işe gidip, 8 uzun saat boyunca evim ve eşimin rahatı için çalışıyorum. Eşim ise evde yalnızca oturuyor. Ne olur, bir gün için benim yerime geçip, ne zor bir hayat yaşadığımı görmesini sağla".
Hikaye bu ya.. birden bire adamın dileği yerine geldi. Ertesi sabah, Adam, karısının vücudunda uyandı. Hemen yataktan fırladı, eşinin kahvaltısını hazırladı, çocukları uyandırdı, elbiselerini hazırladı, onların da kahvaltılarını hazırladı, yedirdi, beslenme çantalarını hazırladı, çocukları okula götürdü, eve döndü.
Hemen evi toparladı, yıkanacak bulaşıkları ve çamaşırları halletti. Temizleyiciye götürülecek olanları eline alıp, telefon faturasını ödemek için Türk Telekom'a gidip sıraya girdi. Faturayı ödedikten ve temizleyiciye uğradıktan sonra akşam yemeği için alışverişe gitti.
Eli kolu dolu bir vaziyette eve döndü. Bu arada öğle olmuştu. Evi, özellikle yemek masasının altını elektrik süpürgesi ile süpürdü. Eşyaların tozunu aldı. Mutfağı sildi. Çocukların okuldan geldiklerinden atlayacakları keki pişirdi.
Çocukları okuldan alma zamanı gelmişti. Yolda onlarla sohbet etti. Okulda olanlar konusunda onlara akıl verdi. Eve geldiklerinde, derslerini kontrol edip, çalışmaları için masalarına oturmalarını sağladı, onlara süt ve kekten oluşan akşamüstü yiyeceklerini verdi.
Bu arada, yıkadığı çamaşırları ütülemesi gerekiyordu. Ütü bittiğinde, ancak akşam yemeğini hazırlayacak kadar vakit kalmıştı. Patatesleri soymaya başladı. Salataları yıkadı. Pilav için pirinci ıslattı. Etleri çıkarıp, fırın için hazırladı. Kocası eve geldiğinde, sofraya tabakları yerleştiriyordu.
Akşam yemeğinden sonra, önce eşinin kahvesini pişirdi sonra masayı topladı ve bulaşıkları halletti. Eşinin ve çocukların ertesi günü giyeceği kıyafetleri kontrol etti.
Bu arada çocukların yatma saati gelmişti. Onlara hikaye okudu.
Salona TV seyretmeye, biraz gazete okumaya dönmüştü ki, eşi onu yatak odasına çağırdı. Ne de olsa, adamcağız bütün gün onlar için çok çalışıp, yorulmuştu. Şimdi rahatlaması, gevşemesi gerekiyordu. Bu da onun göreviydi.
Ertesi sabah, uyandığında, hemen Allaha yalvarmaya başladı. 'Allahım, özür dilerim, ben ne dediğimi bilmiyormuşum. Karımın hayatını rahat zannetmekle ne halt işlediğimi şimdi anladım. Lütfen beni eski halime döndür'. Allah cevap verdi 'Evet, dersini aldığını görüyorum, herşeyi değiştireceğim ama maalesef 9 ay beklemek zorundasın, çünkü dün gece hamile kaldın'

7 yorum:

şirinem dedi ki...

:)) 9 ay sonra işi dahada zorlaşacak kadınların işi çok kolay sanıyorlar ama oh iyi olmuş görsün bakalım nasılmış evde kalmak :)))))))

şirinem dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
şirinem dedi ki...

:) yorumu iki kere yazmışım yoksa başka birşey değillll:))

LEZİZCE dedi ki...

canım fotoda çok yakışmış:)
Bide dogumu tatsın bakim:))))

Zeugma dedi ki...

Çook güzel..Bayıldım.Özellikle de sondaki sürpriz harika..

Ama şirinem, ya karısı gerçekten tembel olan, bütün gün yatan, hizmetçi tutanlar ne yapsın?
Böyle karısı olan erkekler daha fazla bence..
Sevgiler arkadaşım..

Fatma Dinç dedi ki...

Tabi yakışmalı erkeklerden aşşı oluyorda evde de yemek yapsalar ne olurki yakışıyor mutfak önlüğüde beylere de beeh

Mixx dedi ki...

hahaha koptum resmen ya:D

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com