13 Ekim 2009 Salı

TIRNAKLAR NEDEN KIRILIR?



Benim gibi bir çok bayanın sorunu olduğunu düşündüğüm bu konu hakkında bulduğum bilgileri sizlerlede paylaşmak istedim.Temizlik maddeleri ,ev işleri ,vitamin eksiklikleri,vücut susuzluğu gibi bir çok nedenden kaynaklanan bu durum için basit önerileri denemekte fayda vsrdır sanırım sağlıklı tırnaklara :))

Saçlar gibi tırnaklar da genel sağlık durumunun yansımasıdır. Sık ve kolay kırılan tırnaklar çoğunlukla vücuttaki bir eksikliğin göstergesidir. Kolay kırılan tırnaklarda öncelikli düşünülmesi gereken vücut ve dolayısı ile tırnakların susuz kalmasıdır. Böyle bir şikâyetiniz varsa günde ortalama sekiz bardak su içmek konusunda kendinizi alıştırın.
Tırnakların kolay kırılmasının bir diğer nedeni yağ eksikliği olabilir ancak bu durum alınan yağ miktarını arttırmakla değil de dengeli beslenme ile çözülebilir.

Tırnakların kolay kırılmasının en yaygın sebebi vitamin ve mineral eksikliğidir. Başlıca demir, çinko, kalsiyum, magnezyum ile A ve D vitamini eksikliği... Tabii hepinizin bildiği gibi en sağlıklı çözüm dengeli ve sağlıklı beslenmektir. Bununla beraber multivitamin tabletler veya kalsiyum, çinko, magnezyum…

İşte tırnaklarınızı daha az kırılgan ve daha çabuk uzayan bir süreçle tanıştırmanın yöntemleri;
- Mineral ve protein alımınızı arttırmalısınız
- Manikür sırasında sert törpü kullanımı veya fazla baskılı törpüleme işlemlerinden kaçınmalısınız.
- Tırnaklarınızı asla yememelisiniz. Bu huyunuzdan vazgeçemiyorsanız, tavsiyemiz ACI OJE sürmenizdir.
- Bolca su tüketmelisiniz ve bu tüketimi yaz mevsiminde arttırıp diğer mevsimlerde sabit tutmalısınız.
- Törpüleme sırasında, tırnaklarınızı asla ileri geri törpülemeyin. Çünkü bu şekilde tırnaklarınızın alt ve üst tabakası arasındaki bağa zarar verecek ve çatallaşan tırnaklar ile baş başa kalacaksınız. Tavsiyemiz sürekli olarak aynı yöne doğru törpüleyin
—Yumuşak tırnakların en büyük düşmanı sudur. Bulaşık yıkarken mutlaka eldiven kullanılmalıdır

1 yorum:

LEZİZCE dedi ki...

Canım benim aynı sorun bendede var paylaşımın için teşekkür.

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com