28 Eylül 2009 Pazartesi

EROİNE DİKKATTT......




Sevgili arkadaşlarım okulların açıldığı şu dönemlerde herşeyden kıymetli olan evlatlarımızın lütfen takiplerini yapalım.Çok zor dönemlerden geçiyoruz aileler olarak bu kadar zorluklarla yetiştirdiğimiz evlatlarımıza sahip çıkalım günlerdir sözlü ve yazılı basından takip ettiğim kadarıyla ki artık ne gazete okumak nede televizyon izlemek arzusunda değilim hergün gördüğüm gençlerimizin ve çocuklarımızın ya uyuşturucu yada cinsel istismarlara olmadı kaçırmalar, satmalar yok organ mafyasına kurban vermeler ve daha birsürü bu şekilde yok olmalara dur demenin zamanı gelmedi neden herşeyi kaybettikten sonra çareler arıyoruz da öncesinde kendi kontrolümüzü kurmuyoruz neden çocuklarmızın nerede kiminle ne yaptığının takibini bırakıyoruz.Gencecik beyinlerinin boş ve işe yaramaz bilgilerle kirletilmesine izin veriyoruz lütfen arkadaşlar canımızdan daha kıymetli olan evlatlarımıza dikkat edelim peşlerini bırakmıyalım sizler için şu son zamanlarda oldukça gündemde olan eroin hakkında azda olsa bilgilendirmek istedim umarım birazda olsa faydam olur en güzel sağlıklı günler sizlerle olsun..

Eroin; uyuşturucu maddeler arasında en etkilisi dolayısı ve de en tehlikelisi olup morfinden iki ila on defa daha kuvvetlidir. Eroin varolan uyuşturucu maddeler arasında en çabuk bağımlılık oluşturan maddedir, bir-iki deneme kişiyi eroin kurbanları arasına almaya kafi gelir.
Eroine ilk başlayan çoğu bağımlı bu maddenin ne olduğunu bilmeden başlar. Genel olarak ilk tütün ile birlikte alınır. İlk kullanacak olan şahsın; “eroini bilmeden aldım” diye söylemesi söz konusu bile edilemez, zira, tütün içinde yakılan eroinden çok kötü bir koku yayılır ve bu koku kolayca fark edilir. Tütünle eroin alan kişide kısa süre içerisinde kafayı bulma denilen durum başlar ve alınan eroinin saflık derecesine göre bu uyuşukluk halinin süresi değişkenlik gösterir. Eroini bu şekilde kullananlar arasında ki yanlış bir kanı; bu yöntemin daha az zararlı olduğu ve istenildiğinde kolayca bırakılacağı fikri ise de bu düşünce insanların kendisini kandırmasından başka bir şey olamaz
Eroinin insan vücuduna verdiği zarar vücuda girmesi ile alakalıdır vücuda nasıl girdiği ile değil.
Narkotik maddeleri uzun süre kullananların beyin hücrelerinin zarları büzülür. Hücre dumura uğramış, içinde boşluklar ve yağlanmalar oluşur. Hücre çekirdeği küçülür ve parçalanır. Mikroskopla saptanan bu görünüme ek olarak göz ve beyin kabuğunda ve beyni kaplayan zarlarda şişme, kanlanma ve küçük kanama odakları, damarlarda daralma, incelme ve yağlanma dikkati çeker. Bu tür maddelerde zehirlenerek ölenlerin beyinlerinde şişme, bol kanama odakları ve hücrelerde yozlaşma, önemli bulgular arasında yer alır.
Eroine iyice alışan ve kriz devresine giren bir eroinman artık ilk günlerde tatmakta olduğu yalancı keyif haline ulaşamaz. Artık onun eroin kullanması eroinin insan üzerinde oluşturduğu ağrı ve acıların fena tesirinden kurtulmak, bir nebze olsun rahatlamaktır.
Eroin kullananlar terler, kalpte çarpıntı başlar, vücudu kırılır diz, bel ve başında şiddetli ağrılar oluşur, iştahı kapanır, çalışma gücünü kaybeder. Büyük bir üzüntü yaşar buna bağlı olarak toplumla olan ilişkisini sıfıra indirir. Gözlerindeki canlılık belirtileri kaybolur, sürekli olarak dalgın halde bulunup dünya ile ilgili alakaları kalmaz. Yaşayan, bir ölüden farksızdırlar ve tüm bu olumsuzluklardan kurtulabilmek için tek kurtuluşlarının eroin olduğunu düşünürler.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com