18 Ağustos 2009 Salı

Türküz doğruyuz çok acayipiz




112
Kaza mahalinde elinde cep telefonuyla kosturup " 112'nin numarasi neydiiiii ? " diye bagiran hanimefendiye

Utu:
Annesine kizip, buharli utunun icine isemeyi akil eden! Annesini buram buram cis kokulariyla is yerine yollayan! Annesi; ancak arkadaslari ”acayip kokuyorsun” dediginde isi cozen anneye ve cocuguna,

Elektrikler :
Banyonun lambasi yanmayinca elektrikler kesik zannedip yarim saat gelmesini bekleyen. Beklerken de cani sikilmasin diye televizyon seyreden kisiye,

Haberler:
Ailecek televizyon izlerken ust komsu kucuk oglunu gondermis. Cocuk, anneme ”X teyze, annem dedi ki, bari haberleri acsinlar da, biz de dinleyelim”. Biz de kirmadik, actik. Ailecek cok iyi niyetli oldugumuzdan, televizyonlari bozuk sandik. Yuksek sesten dolayi bize laf soktuklarini anlamamiz cocugun ikinci gelisinden sonra oldu. Bu olayi yasayan aileye,

AIDS:
Lisedeki Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi ogretmenimiz AIDS’in acilimini yapiyor: (A)llaha (I)syan eden (D)eyyuslarin (S)onu… diyen hocaya,birer alkis istiyorum:))

Aci Kaybimiz:
3 ay once ailemize katilan, "Necmi" ismini verdigimiz kaplumbagamiz dun vefat etmis. Aile arasinda sade bir torenle evin arka bahcesine gomduk. Hayvancagiz durduk yerde can verdigi icin gidip, Necmi’yi aldigimiz dukkanin sahibine sebebinin ne olabilecegini sordugumuzda " Abi onlar kis uykusuna yatar " cevabini almis bulunmaktayiz. Hepimizin basi sagolsun. Bu vicdan azabiyla ben de cok yasamam herhalde.

Annemin Maceralari:
Shrek’in fragmanlarini gosteren bir televizyon kanalinda, el ele tutusmus Shrek ve Fiona’yi goren annem, " Bunlar Suleyman ve Nazmiye Demirel cifti mi ?" diye sordu! Secememis gozleri o mesafeden.

Alfabe:
Ben de bu yil okula baslayan torunum icin kuvvetli bir moral alkisi istiyorum. Daha ikinci gun: " orrrtmenim, taa evden buraya tel cizmeye mi geldik, hep yumarlak mi yapcaz, harf felan oretmicen mi ?" deme cesaretini gosterdigi icin,

Annem:
"Bu taraf bitti" diye CD’yi arkasina ceviren ve sonra da "CD calar calismiyor!" diye feryat eden anneme alkis az geliyor!

Modem:
Yemek masamin ustunde duran modeme uzun uzun bakan anneanem "Bu ne?" diye sordu. Ben de kolay anlasin diye "Hani benim bilgisayarim var ya, onunla internete giriyorum. Iste internete girmek icin o kutu zorunlu" diye uzun uzun acikladim. Anneannem dinledi beni ve "Yani modem bu" dedi ve konu kapandi…

Beyin Gocu:
Tikky oldugu her halinden belli olan kizimiz Besiktas-Taksim midibusunde yanindaki arkadasina dert yanmaktadir. " Sekerim dorduncu kez girdim OSS’ye, ama yine kazanamadim, gidicem sonunda Amerika’ya o olucak. Boyle boyle beyin gocu oluyor isteeaa !.. " Sen git, masraflari ben karsiliyorum.

Alman Yazar:
Bir alkis da lisede edebiyat dersinde okudugu siir bitince sinifa donup " Bu siiri unlu Alman yazar Goethe yazmistir " diyen hocaya, "Niye, kagit bulamamis mi ?" cevabini veren arkadasa gonderelim.

Duz Mantik:
Eger bir sokakta yuruyorsaniz ve caminda " Bu ev kiraliktir " yazili bir evin yanindan gecip birkac adim sonra onune geldiginiz bir baska evin caminda ”Bu da” yazisini gorurseniz, bilin ki Trabzon’dasiniz.

Ingilizce Yazilisi:
Bir alkis da Ingilizce sinavinda "Nice …….." seklindeki boslugu "Nice mutlu yillara !.. " biciminde dolduran, dahi mi yoksa aptal mi oldugunu henuz anlayamadigimiz ogrencime istiyorum.

Hugo’lar Besledi:
Bir alkis da lisede edebiyat kitabindan bir metni tum sinifa sesli olarak okurken V. Hugo’ya "Besinci Hugo" diyen arkadasimiza gelsin.

Ne Zaman?
Kardesim karne almisti; fakat bircok zayif notu vardi. Annem, babamla beni kenara cekip uyarilari siraliyordu: "Sakin cocugun moralini bozmayin, sakin kotu bir sey soylemeyin" uyarilar ozellikle babama yonelikti: "Hele de sen, sakin cocugun gururunu kirma". Babam daha fazla dayanamadi ve sordu: "Karne icin ne zaman ozur dileyecegiz ?"

Havale:
Bankada gisenin onunde islemimin yapilmasini bekliyorum. Yanimdaki gisede islem yaptiran yasli teyzeye, islemini yapan kadin soruyor: "Parayi kim alacak teyze? Alicisina ne yazalim?" Teyzem cevap veriyor: "Bu paranin hayrini gorme insallah yazalim" evladim.

Lamba:
Dun gece evime giderken yolun tenhaligindan olsa gerek kirmizi isikta gectim. Ardindan yurdum polisine alkisi hak ettiricek anons: "Bacim o gectigin gece lambasi degildi; cek saga "

3 yorum:

vision2eyes@gmail.com dedi ki...

hi visited your blog great and nice work

aleyna dedi ki...

süpersin şirinem.güldürdün beni.bi alkışdA SANA

Unknown dedi ki...

Çok güldüm bunlara.

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com