27 Ağustos 2009 Perşembe

KAFAM KARIŞIK BANA YARDIM EDİN :)))



Uzun zamandır sayfaya yazı yazmadığımın farkındayım ama her zaman birşeyleri yazmak dile getirmek pek kolay olmuyor helede yaz tatilinin vermiş olduğu uyuşukluk tembellik yokmu :)) Bugün biraz birşeyler karalayım dedim malum Urla'ya gidip geldiğimiz için pek bloga bakma vaktim olmadı. Sağolsun gökkuşağına ki yokluğumda azda olsa blogla ilgileniyor bu ara kafam çok karışık arkadaşlar bir takım değişik birşeyler yapmak isterken bir yandan da korkularım var bunları sizlerlede paylaşmak istedim belki bana yardımcı olursunuz.
Ev yemekleri üzerine küçük sevimli bir dükkan açmayı düşünüyoruz. Sevgili gökkuşağı ile bu konuda araştırmalar yaptık ,ev yemekleri yapan dükkanlardan fikirler aldık ama bazı endişelerim yüzünden bir cesaret edip bu işe başlıyamadık :) tipik ben yani endişelerin ne şirine? diyenleri duyar gibiyim, aslında her işte bir takım risklerin alınması gerektiğini biliyorum ama ben yinede en az riskle bu işe başlamak istiyorum.Düşündükçe ya olmazsa demekten kendimi alamıyorum malesef amacımız güzel temiz ve sevgi dolu bir dükkan olması ,gelenlerin kendilerini evinde gibi rahat hissetmelerini sağlamak.Önemli şeylerden biride açılacak mekanın ya banka ,okul,hastane yada iş yerlerinin yoğun olduğu bir bölgede olması böyle bir yer bulmakta nasıl kolay olacak ayrı bir dert bunuda geçtim ,sağolsun gökkuşağı yemekleri benim yapmamı istedi :))) ay dedim yiyen bir daha gelmiyecek dükkana şaka tabiki elbette yaparım ama nasıl olcak evde yemek yapmakla böyle bir mekanda yemek yapmak arasında fark nedir off off bilemiyorum bazen gözünü karart başla diyorum ama hemen içimden bir ses heyy şirine bekle bakalım bu ne acele diyor sizce ne yapmalı nasıl yapmalı bana yardım edin arkadaşlarrrr sevgilerimle mutlu ,sağlıklı neşe dolu günler dilerim.

18 yorum:

Adsız dedi ki...

bende annemle öyle bi iş düşünüyorum aslında...bu konuda istanbulda olduğumuz için rakiplerimiz çok olacaktır..mekan konusu basit bi kavram evimize yakın bir sanayi bölgesi, 3-5 tane okul, 3-5 tane hastane olan yerler var bunların tam ortasında güzel bi mekan olabilir..

iş, yeni emekli olan ve enteresan yemekler yapabilen teyzemi kandırmaktan geçiyor aslına bakarsan..:)) finansman hazır gibi bişey devlet yeni iş yeri açacak bayan girişimcilere kapılarını sonuna kadar açıyor merak etmeyin bildiğim kadarıyla 25-30 bin tl faizsiz kredi veriyor biraz araştırırsanız şartlarını ve hala geçerli olup olmadığını görebilirsiniz.

vee son olarak şunuda unutmayın ki risksiz iş olmaz..:)

Unknown dedi ki...

ticaret işi biraz gözü karalık gerektiriyor.eger böyle birşeye yapmaya niyetlendiysen bence yap derim.Düşünsene ne muhteşem olacak.Yemeklerini aile fertlerinin ve bizlerin dışında bilen insanlar olacak.ve belkide agızdan agıza yayılacak.

Ballı Cimcime dedi ki...

Canım öncelikle vereceğin kararda aceleci davranmamanı tavsiye ederim. 2005'te bizde eşimle böyle bir yer açtık Bir sanayi sitesinin içindeydi Halbuki ikimizde pek anlamıyorduk bu işlerden Bir ahçımız bir de kebapçımız, birde motorize elemanımız vardı Bir sürü işyeri fabrika var diye düşünürken meğer onların hepsi kendi işyerlerinde yemek yedikleri için bize çoğunlukla çaya kahveye geldiklerini, yemek yiyenlerinse ya mesaiye kalanlar, misafirler ya da tabldotlarındaki yemeği beğenmeyenler olduklarını farkettik. 4 ayda kapattık ve inanılmaz zarar ettik. İkimizde eski düzenli iş hayatımıza dönmek için bir de maddi, manevi zarara katlandık. Yani çok zor. İyi bir fizibilite gerektiriyor. Çok işlek bir yer olmalı, müşterileri iyi gözlenmeli en 1-2 ay sonra böyle bir yer açmaya karar vermeli derim. Allah kolaylık versin şimdiden, sevgiler:)

NoEngel dedi ki...

Merhaba Şirinem,
Dükkan açma fikri çok güzel bir düşünce.Ama başlı başına zaman , emek harcamakta gerektiği bir gerçek. Dükkan için yer çok önemli, o yeri bulduğunuzda kira tutarları makul olması gerekmektedir. Ayrıca işçi çalıştırmak ve araç,gereç için bir hayli masrafda edeceksiniz. Biliyorsunuz ki şu dönemlerde piyasalar hep durgun. Bu dönemde açmanız daha bir risk taşımaktadır. Biraz daha beklemenizi tavsiye ederim.
Sevgiyle ve sağlıcakla kalın...

Adsız dedi ki...

Aysed ben eminim başaracağına aç dükkanı. içinde ukde kalmasın.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Canım benim endişende haklısın tabiki dönem zor bir dönem.Ama dediğin gibi risk almak gerekiyor bazen.Hangisi hakkında hayırlıysa o olsun.Ben bazen kararsız kaldığımda abdest alıyorum ,duamı ediyorum.Bir kurra ayarlıyorum.Allahım hangisi hayırlıysa bana onu açtır diye.Açtıktan sonra neyse o.
Sevgiler...

TATESAL dedi ki...

Bence sen başarırısın güveniyorum...
Umarım herşey gönlünce oluır ve istediğin gibi bir dükkan açarsın...

Baharcicegi dedi ki...

Endiselenmekte haklisin,ama her isin bir riskide var denemeden bilemessin
hakkinda hayirlisi olsin,insallah hersey istedigin gibi gider
sevgilerimle

laguer90 dedi ki...

Merhaba sevgili arkadaşım,
öncelikle girişimci ruhu olan herkes takdire değer bence;) kutlarım sizi. İstemek ve düşünmek başarmanın yarısıdır. İş yeri açacağınız çevredeki müşteri potansiyelini araştırmakta yarar var. Her yeni iş için risk vardır elbette! Hayırlısı olsun...
Hayırlı ramazanlar,keyifli yarınlar diliyorum...

TAZE NANE dedi ki...

Aç gitsin canım ya.
Bence tabiki.
Sevgiler.

Bedia Ferhan dedi ki...

Merhabalar,
bloğunuza bloxoo dan kaydım yazınızı okuyunca fikrimi söylemek istedim.Türkiye de ortaklıklar profesyonel olamadığı için birz sıkıntı yaratıyor.Yazınızdan-eğer yanlış anlamadıysam-ortaklı bir iş kuracağınızı anladım.Bunu çok iyi düşünün bazen can ciğer arkadaş olduğunuz kişilerle ticari ilişkiler yürüyemeyebiliyo.
Bir de sermayeniz ucu ucuna ise biraz sıkıntı olabilir.Çünkü ticari işletmeler kurulurken sermayenin sizi rahat ettirmesi lazım aksi takdirde çok küçük hesaplar yapıp,kaliteden taviz vermeniz olası.Bu da ilk aşamada işletmenizin kötü tanınmasına sebeb olabilir.Bunları iyi planladıktan sonra evhama gerek yok risksiz iş olmaz.Ama acele etmeyin biraz bekleyin iyice düşünüp taşının ondan sonra gözünüzü karartın:)Bi de gençbeyin dergisini okumanızı tavsiye ederim.O dergi de girişimcilere yol gestericek çok ilginç ipuçları var.Allah yardımcınız olsun...

Kumsal dedi ki...

Biraz cesur ol
risk almadan hiçbişi olmaz
sen güçlüsün ve başarırsın:)

aysemmutfakta dedi ki...

iyi akşamlar diliyorum.yazınızı okuyunca kendimi buldum sanki eşimde çiğ köfte ,içli köfteve soğuk meze üstüne bir dükkan açmak istiyor emekliliğe 18 1ay var bende çok tedirgin oluyorum.kayseride yaşıyoruz dükkan kiraları ,insanların ayağının alışması zor.paylaşımlarınıza devam ederseniz fikirlerinizden yararlanabiliriz yolunuz açık olsun bol şans diliyorum.

Engin Bütüner dedi ki...

Yakışır, Ama çok iyi hesap yapmak lazım, Bazen önceden düşünülen hesaplar tutmayabilir, Bu işi yapmanızı isterim Allah kolaylık versin, başarılar dilerim.

Asuman Yelen dedi ki...

Şirin Şirinem,

Bir iade-i ziyaret için uğradım, önemli bir karar arifesine denk geldiğimi görüyorum. Kulağa çok hoş geliyor lokanta işi. Gördüğüm kadarıyla çok yere basan tavsiyeler var yorumlar arasında, yüreklendirenler de ve bir de şans dileyenler. Ben bu üçüncü gruba dahil olayım. Hakkında hayırlı olur inşallah. Bol şanslar diliyorum.
Sevgiyle kal...

Kurbiş dedi ki...

herşey istediğin gibi olurr inşallah. insanın isteyipte yapamayacagı şey yok.bence endişer çabuk geçer inş.:)

Biranne.com dedi ki...

Sevgili şirinem,
Eski danışmana, geç yorum olacak. Bu yaz rehaveti hepimizi sarmalamış durumda.
Arkadaşların yorumlarını okudum ve hepsi görüşlerince haklılar, risk bu. Ama yalnız ticarette değil, yaşamda da risksiz kazanç olamaz.
Gerçekten çok araştırarak girişin bu işe. Başaracağınıza inancınız tam, şans da yanınızda olsun.
Sevgiler.

şirinem dedi ki...

Canım arkadaşlarım yazımı yazdıktan sonra Urlaya kaçmıştım döndüğümde okuduğum bu güzel ve anlamlı yorumlar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Çokunluk gibi bende risksiz iş olmadığını iyi biliyorum amacım risk sorununu en az şekilde çözmek :) bunuda nasıl başarıcaksak inşallah herşeyin hayırlısı olur.Öncelikle yer araştırması içindeyiz onu çözümledikmi gerisi daha kolay hallolacak mekan içi ve dışı alınacak malzemeleri ayarladık okadar korkunç rakamlar tutmuyor amacımız sevimli sıcak ve bize yakışan bir yer olması hayırlısı olur inşallah zaman zaman gelişmeleri paylaşacağım sizlerle umarım başka arkadaşlar içinde yol gösterici birşeyler çıkar sevgiyle kalınız.

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com