18 Ağustos 2009 Salı

DÜNYADAKİ GARİP MÜZELER




1. Votka Müzesi: Bu müzeyi gezerken bir yandan votkanızı yudumlayabilir, yiyecek atıştırabilir, bir yandan da 500 yıllık Rus içkisi votkanın tarihini, nasıl hazırlandığını ve Rus kültüründeki yerini öğrenebilirsiniz.

2. 1905-1906 Yeraltı Matbaa Müzesi: Bu müzede basımevleri ile ilgili bilgiler tiyatrolaştırılmış bir şekilde ziyaretçilere aktarılmakta. Burada, devrimci yeraltı faaliyetleri yürütenlerin gizli toplantı odalarını ziyaret edebilir, gerçek bir matbaa aracında nasıl baskı yapıldığını öğrenebilirsiniz. Müzedeki tur sonunda ise ziyaretçilere Gürcistan mutfağından yiyecekler ve şaraplar ikram ediliyor.

3. “Rus Keçe Çizme” Müzesi: Burada alışılmış geleneksel Rus ayakkabıları “valenki”lerin değişik çeşitlerini görebilirsiniz.

4. Orman Müzesi: Kapalı bir binada bulunmasına rağmen, gerçek bir ormandaymışsınız hissini veren Orman Müzesi’nde kendinizi hoş bir ortamda bulabilir, akan derelerin sesi ile kuş cıvıltılarını duyabilirsiniz. Buraya özellikle çocuklarınız ile gelmenizi tavsiye ediyoruz. Orman müzesinde bulunan doldurulmuş hayvanlar güçlü kimyasal maddeler ile işlenmiş olduğundan el temasından kaçınmanızı öneriyoruz.

1 yorum:

NONAME dedi ki...

Orman Müzesi: Kapalı bir binada bulunmasına rağmen, gerçek bir ormandaymışsınız hissini veren Orman Müzesi’nde kendinizi Oyun oyna

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com