6 Mayıs 2009 Çarşamba
ÇAKMA SU BÖREĞİ ;)
MALZEMELER:1 Şişe süt,1 kg yufka,yarım kilo tulum loru,3 yumurta,sıvıyağ
YAPILIŞI:Adında belli benim gibi yufka açmayı beceremeyen arkadaşlar için büyük kolaylık ve enfes tat sadece bir farkla su yerine süt tercihimizdir.:)Fırın tepsimizi güzelce yağlıyalım.Yufkalardan birini tepsiye yerleştirelim bir kapta 2 yumurtayı,yarım şişe sütü ve 1 çay bardağı sıvı yağı karıştıralım bu karışımı tepsiye dizdiğimiz yufkaların arasına bolca sürelim.aralarına tulum lorumuzuda serpelim yufkalar bitene kadar bu işe devam edelim.Tüm yufkalar bitince kalan sütü ve karışımı tepsiye dökelim böreğimizi bıçakla dilimlere ayıralım ve üzerine son kalan yumurtamızı sürüp fırına verelim.sıcak sıcak servis yapınız. Yumuşacık aynı su böreği lezzetini damağınızda hissedeceksiniz:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
su böreğini sevenler için ideal olsa gerek :)
hem çok pratikmiş.
elinize sağlık
tesekkürler,deneycegim insallah
Yorum Gönder