6 Mayıs 2009 Çarşamba

ÇAKMA SU BÖREĞİ ;)



MALZEMELER:1 Şişe süt,1 kg yufka,yarım kilo tulum loru,3 yumurta,sıvıyağ

YAPILIŞI:Adında belli benim gibi yufka açmayı beceremeyen arkadaşlar için büyük kolaylık ve enfes tat sadece bir farkla su yerine süt tercihimizdir.:)Fırın tepsimizi güzelce yağlıyalım.Yufkalardan birini tepsiye yerleştirelim bir kapta 2 yumurtayı,yarım şişe sütü ve 1 çay bardağı sıvı yağı karıştıralım bu karışımı tepsiye dizdiğimiz yufkaların arasına bolca sürelim.aralarına tulum lorumuzuda serpelim yufkalar bitene kadar bu işe devam edelim.Tüm yufkalar bitince kalan sütü ve karışımı tepsiye dökelim böreğimizi bıçakla dilimlere ayıralım ve üzerine son kalan yumurtamızı sürüp fırına verelim.sıcak sıcak servis yapınız. Yumuşacık aynı su böreği lezzetini damağınızda hissedeceksiniz:))


3 yorum:

Büşra Bayram dedi ki...

su böreğini sevenler için ideal olsa gerek :)

kubra zeynep kara dedi ki...

hem çok pratikmiş.

Haydi mutfağa dedi ki...

elinize sağlık
tesekkürler,deneycegim insallah

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com