10 Nisan 2009 Cuma

TAVUKLU BEZELYE



Dün bu kadar bezelyeden bahsettikten sonra ,canım çok istedi bende bugün yemeğini yaptım faydalarını okuduktan sonra evimizde sık pişen yemekler arasında yerini aldı bile :)))

MALZEMESİ:1 kg bezelye.1 tavuk gögsü haşlanmış,1 ader kurusoğan ,dereotui1 patates,2 havuç.2 kaşık salça,tuz

YAPILIŞI:öncelikle tencereye soğanı küçük küçük doğruyoruz ,yağda biraz kavurduktan sonra salçasını,küp küp doğranmış patates ve havuçları üzerinede bezelyemizi tavuk parçalarıyla ekleyip bir iki karıştırıyoruz ki tatlar birbirine girsin sonra üzerini çok geçmemek kaydıyla sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz
.

3 yorum:

Zeugma dedi ki...

Hiii !!!
Bezelyeye bayılırım..
Ama tazesi olacak,konserve değil..

Tam da mevsimi.bol bol yemeli :)
eline sağlık şirinem..

Derince dedi ki...

Benimde canım bezelye istedi bak;
Yarın ilk işim bezelye pişirmek olcak.damak tadı ama içine bir tatlı kaşığı biber salçası ve birazda kekik konursa dahada güzel oluyor.denemeni tavsiye ederim. segiyle :)

Fıkra Sevenlere dedi ki...

Güzel duruyor..Tatmasak da:)) Ellerinize sağlık!! Bezelyeyi tavukla karışık denememiştim.. Neden olmasın ki!! Denemek gerek..

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com