10 Nisan 2009 Cuma
TAVUKLU BEZELYE
Dün bu kadar bezelyeden bahsettikten sonra ,canım çok istedi bende bugün yemeğini yaptım faydalarını okuduktan sonra evimizde sık pişen yemekler arasında yerini aldı bile :)))
MALZEMESİ:1 kg bezelye.1 tavuk gögsü haşlanmış,1 ader kurusoğan ,dereotui1 patates,2 havuç.2 kaşık salça,tuz
YAPILIŞI:öncelikle tencereye soğanı küçük küçük doğruyoruz ,yağda biraz kavurduktan sonra salçasını,küp küp doğranmış patates ve havuçları üzerinede bezelyemizi tavuk parçalarıyla ekleyip bir iki karıştırıyoruz ki tatlar birbirine girsin sonra üzerini çok geçmemek kaydıyla sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Hiii !!!
Bezelyeye bayılırım..
Ama tazesi olacak,konserve değil..
Tam da mevsimi.bol bol yemeli :)
eline sağlık şirinem..
Benimde canım bezelye istedi bak;
Yarın ilk işim bezelye pişirmek olcak.damak tadı ama içine bir tatlı kaşığı biber salçası ve birazda kekik konursa dahada güzel oluyor.denemeni tavsiye ederim. segiyle :)
Güzel duruyor..Tatmasak da:)) Ellerinize sağlık!! Bezelyeyi tavukla karışık denememiştim.. Neden olmasın ki!! Denemek gerek..
Yorum Gönder