13 Nisan 2009 Pazartesi
PIRASALI PEYNİRLİ BÖREK
MALZEMESİ:yarım kilo pırasa,1 yumurta ,250 gr lor,tuz,1 adet kurusoğan,1.5 su bardağı süt,1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:Yıkanan pırasaları bir baş soğanla tavada güzelce kavurunuz.Kavrulan karışıma loru ekleyip karıştırın,yufkalarımızı tepsiye dizip aralarına yağ ve süt sürün 3 yufka altta olduğu zaman arasına hazırladığımız arzuya göre baharat eklediğimiz karışımımızı dökelim.Tekrar üzerine 3 sıra yufkayı aralarına yağ ve süt sürerek kapatalım, en üste yumurtamızı sürüp 170 derecede ısıtılan fırınımıza koyunuz. üzeri ve altı pişince servise hazırdır afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
elinize saglik... pirasa, yesil otlar ve ispanakli borekleri seviyorum bende... medinem
Ellerine sağlık çayla enfes olurdu şimdi.
Börek süpermiş....Baktım tadına ve 2 dilim aldım...
pırasalı böregi hep duyarım ama yapmak bir türlü kısmet olmadı hiç.tarifile deneyecegim.
Yorum Gönder