13 Nisan 2009 Pazartesi

PIRASALI PEYNİRLİ BÖREK



MALZEMESİ:yarım kilo pırasa,1 yumurta ,250 gr lor,tuz,1 adet kurusoğan,1.5 su bardağı süt,1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:Yıkanan pırasaları bir baş soğanla tavada güzelce kavurunuz.Kavrulan karışıma loru ekleyip karıştırın,yufkalarımızı tepsiye dizip aralarına yağ ve süt sürün 3 yufka altta olduğu zaman arasına hazırladığımız arzuya göre baharat eklediğimiz karışımımızı dökelim.Tekrar üzerine 3 sıra yufkayı aralarına yağ ve süt sürerek kapatalım, en üste yumurtamızı sürüp 170 derecede ısıtılan fırınımıza koyunuz. üzeri ve altı pişince servise hazırdır afiyet olsun.

4 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

elinize saglik... pirasa, yesil otlar ve ispanakli borekleri seviyorum bende... medinem

mahperi dedi ki...

Ellerine sağlık çayla enfes olurdu şimdi.

tatesal dedi ki...

Börek süpermiş....Baktım tadına ve 2 dilim aldım...

Eylem dedi ki...

pırasalı böregi hep duyarım ama yapmak bir türlü kısmet olmadı hiç.tarifile deneyecegim.

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN