MALZEMESİ: 2 Su bardağı pirinç,1 tablet etsuyu,1 su bardağı mantar,1 domates,2 yeşilbiber,1 kurusoğan
YAPILIŞI:Pirinci sıcak suya koyup bekletin, bu arada domatesin kabuklarını soyun.yeşilbiberleri yıkayıp kuruladıktan sonra ince ,ince kıyın ve sıvı yağda kavurun ,kavrulan biberin üzerine küp küp doğranmış domatesi ilave edip bir iki çevirip altını kapatın.Tencereye 1 adet kurusoğanı çok ince doğranmış olarak koyup az yağda kavurun rengi değişmeden mantarları ekleyiniz.Etsuyunu yıkanmış pirinçleri ve 3 su bardağı suyuda ekleyerek pişmeye bırakınız.Arkadaşlar bazı pirinçler daha geç pişiyor bunu herkes kendi daha iyi bilir suyunu ona göre ayarlayabilirsiniz.suyunu iyice çekince üzerine temiz bir kağıt havlu kapatıp dinlendirin sonrada afiyetle servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder