1 Mart 2009 Pazar
IZGARA KÖFTE
MALZEMELER:Yarım kilo az yağlı dana kıyma,yarın demet maydonoz ,ince elekten geçirilmiş iyice ufalanmış 1 su bardağı ekmek içi ,1 diş sarmısak,1 çay kaşığı toz soda ve arzuya göre baharatlar kimyon,karabiber,kırmızı biber,yada köfte baharı ,1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:Kıymayı derince bir kaba koyun sonra sırayla ekmeği, sarmısağı ,baharatları,inca inca doğranmış maydonozu ve yumurta sarınızı ile sodayıda ekleyerek iyice yoğurun sakızımsı bir kıvama gelince üzerine ıslak bir bez örtüp yarım saat dinlendirin sonrada arzunuza göre şekil verip ızga ,fırın yada tavada pişirin yanında patates püresi yada pilav ve makarna ,közde yeşil biber ile servis yapabilirsiniz bizim cadı püreyi tercih ettiği için biz püreyle yapıyoruz afiyet şeker olsun:)))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder