31 Mart 2009 Salı

BOHÇA BÖREK

MALZEMESİ:Yarım kilo un,yaş maya,tuz,margarın, çiçek yağı içi içinde:lor,maydonoz,ıspanak,ısırgan,patates

YAPILIŞI:Unun ortası havuz gibi açılır içine hazırlanmış yaşmaya, tuz ve biraz çiçek yağı konulup ılık su ile hamur haline getirilir.Hamur dinlenmeye bırakılır bu arada içine arzu edilen harç hazırlanır biz genelde otlu seviyoruz ama çocuklar patates ve peynirli tercih ediyor :)) arada dinlenmekte olan hamuru 4 kez daha az margarinle yoğurup dinlenmeye bırakalım.Bu işlemlerden sonra hamurdan bezeler ayırıp kare şeklinde açalım ve içlerini doldurup tepsiye dizelim altı ve üzeri pişince afiyet şeker olsun bu arada bu börekte anneciğimin emeğidir tadına doyamadık inşallah bir daha ki haftasonuna yemek yine kısmet olur.


2 yorum:

Zeugma dedi ki...

Mutlaka deneyeceğim..
Kat kat olacak gibi duruyor,onu yazmayı unutmuşsun şirinem..
Ya ben bu bloga karnım tokken gelsem de ağzımın suyu akıyor ama :)
Şahane görünüyor.
Aldım tarifi,seni de öpüyor, teşekkür ediyorum :)

SİS dedi ki...

annem yapıyo bu böreği çokta güzel oluyo herkeze tavsiye ederim ellerine sağlık.

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com