11 Kasım 2008 Salı
PİRİNÇLİ PORTAKALLI PUDİNG
PİRİNÇLİ PORTAKALLI PUDİNG
Malzemeler :
• 1/2 su bardağı haşlanmış pirinç
• 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 poşet krem şanti
Süslemek için :
• Portakal dilimi
• Taze nane yaprağı
Yapılışı :
1. Cam bir kaba, haşlanmış pirinci, portakal suyunu, yoğurdu ve şekeri ekleyip mikserle çırpın. Buzdolabında soğumaya bırakın.
2. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp, pirinçli karışıma ilave edip mikserle çırpıp, kaselere paylaştırın, buzdolabında bir müddet dinlendirin.
3. Üzerini portakal dilimi ve nane yaprağı ile süsleyip, servis yapın.
4. Afiyet bal şeker olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder