11 Kasım 2008 Salı

PROFİTEROL


PROFİTEROL
Malzemeler

Hamuru için:
• 125 gr margarin
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı un
• Bir tutam tuz
• 4 yumurta
Kreması için:
• 1 paket krem şanti
• 1 su bardağı soğuk süt
• 1 paket vanilya
Sosu:
• Hazır çikolata sosu
Yapılışı
• Margarini eritin, suyu ve tuzu koyup kaynatın. Unu ilave edip, 1-2 dk karıştırıp, ocaktan alın.
• Hamur soğuduktan sonra yumurtaları kırın, elinizle yoğurarak hamura yedirin.
• Hamuru sıkma torbasına koyun, fırın kağıdı serili olan tepsiye cevizden daha küçük parçalar sıkın.
• Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede, 45 dk. fırının kapağını açmadan pişirin.
• Krem şantiyi, sütü ve vanilyayı çırparak krema haline getirin.
• Kremayı sıkma torbasına koyun ve soğumuş olan topların içine sıkın.
• En son çikolatalı sosu dökün

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN