3 Kasım 2008 Pazartesi

MİLFÖYLÜ TAVUK


MALZEMESİ:
• 5 Adet Tavuk Baget
• 4 Adet Orta Boy DOmates
• 5 Adet Arpacık Soğan
• 2 Diş Sarmısak
• 5 Yaprak Milföy Hamur
• 1 Yemek Kaşığı Salça
• 4 Yemek Kaşığı Margarin
• 1 yumurta
• Tuz karabiber

Yemeğin Hazırlanışı :
Margarin eritilir.Tavuk Bagetler yağda pembeleşinceye kadar kızartılıp ayrı bir kaba alınır. Arpacık soğanlat yağda pembeleştirilir.Üzerine Domates ilave edilip kavrulur.Daha sonra sarmısaklar ilave edilir.İsteğe göre tuz karabiber ve kimyon ilave edilip bagetler bu karışımın içine konulur. Üzerini örtecek kadar su ilave edilir. Yarım saat kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır.
İyice piştikten sonra bagetler karışımın içinden alınır. Suyu ayrı bir kaba süzülür. Milföy hafif açıldıktan sonra pişmiş olan baget milföyüm ortasına yerleştirilir. yanına suyu süzülmüş malzemeden konur.Kemiği dışarıda kalacak şekilde bohçalanır. Hazırlanmış bohçalar bir tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp 15 Dakika fırınlanır. Üzerileri kızardıktan sonra servis tabağına alınır süzülen sostan üzerine gezdirilip patates püresi ile servis yapılır

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com