3 Kasım 2008 Pazartesi

ISPANAKLI HİNDİ


Malzemeler:
4 adet hindi göğsü
1 kg ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber, pulbiberTuz


YAPILIŞI: Hindi etini iyice haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Eti ince ince didin. Kaba alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, temizleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Margarinde ıspanakla beraber kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edin. Hindilerin üzerine ıspanağı yayın.
Ayrı bir kapta margarini eritin. Un ilave edin. Hafifçe kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonra ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını sosa ekleyin.
Ispanakların üzerine hazırladığınız sosu yayın. En üste artan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN