11 Kasım 2008 Salı

ELMALI TURTA


ELMALI TURTA
Malzemeler:
• 3 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı süt
• 1 paket vanilya
• 1 çay bardağı mısırözüyağı
• 2 su bardağı tepeleme un
• 2 küçük elma
• 1 çay kaşığı tarçın
• 3 karanfil tanesi
• 1 tatlı kaşığı kuşüzümü
Üzeri için:
• Pudra şeker
• Hazır karamel yada çikolata sosu
Hazırlanışı:
*Elmaların kabuklarını soyup ince dilimleyin. Kararmamaları için limon suyunu üzerlerine gezdirerek dökün. Bir kenarda bekletin. Kuşüzümlerinin yumuşamaları için ılık suda 15 dakika kadar bekletin.

*Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını bir kasede harmanlayın. Yumurtalar ve şekeri derin bir kapta mikser yardımıyla ikimisli kabarıncaya kadar çırpın. Mısırözü yağı ve sütü ekleyip bir kaç dakika daha çırpın. Unlu karışımı ve karanfil tanelerini ilave edin. Tahta bir kaşıkla pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

*Hazırladığınız kek karışımını ısıya dayanıklı ve yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına (20 cm çapında) yayın. Üzerlerine dilimlenmiş elmaları hamurun içine hafifçe batırarak yerleştirin. File badem ve kuşüzümü serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. İsteğe göre pudra şeker, hazır karamel yada çikolata sosla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN