11 Kasım 2008 Salı

EKLER PASTASI


EKLER PASTASI


Malzemeler
• 1 Su bardağı su
• 100 gr margarin
• 1 Su bardağı un
• 1 Çorba kaşığı tozşeker
• 1 Tutam tuz
• 3-4 Adet yumurta
• Kreması için : 2 Adet yumurta, Yarım su barağı tozşeker, 1 Çay bardağı un, 1.5 Su bardağı süt, 1 Çay kaşığı vanilya, Limon kabuğu rendesi, 1 Çorba kaşığı kakao
• Üzerine : 100 gr bitter çikolata, 1 Çorba kaşığı margarin, 1 Çorba kaşığı süt
YAPILIŞI: Su ve margarini bir tencereye alıp, ateşe koyun.
- Şeker ve tuzu katın.
- Kaynamaya başlayınca unu bir kerede ekleyip, karıştırarak 5-10 dakika pişirin ve ateşten alın.
- Hamur ılınınca yumurtaları teker teker kırıp, yedirin.
- Hamur ne fazla katı ne de fazla yumuşak olmalı, ele biraz yapışacak kıvamda olmalı.
- Hamuru geniş uç takılı krema torbasına doldurun.
- Az yağlı fırın tepsisine uzun veya yuvarlak biçimde sıkın yada kaşıkla şekillendirin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
- Fırını kapatın ve 30-40 dakika kapağını açmadan hamuru dinlendirin.
- Kreması için : Çelik bir tencereye süt hariç tüm malzemeleri koyup, karıştırın.
- Sıcak yada ılık olarak sütü azar azar katıp, karıştırarak pişirin.
- Altını kapattıktan sonra ara sıra karıştırarak soğutun.
- Ekleri enlemesine keserek, üst kapağını çıkarıp, ayırın.
- Hazırlanan ekler kekinin içine krema torbası yardımı ile bu kremayı doldurun ve ayırdığınız üst kapağı üzerine kapatın.
- Bitter çikolatayı 1 çorba kaşığı sütle benmari usulü eritin.(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ve eriyene dek sürekli karıştırarak)
- Parlaklık için margarini ekleyin ve pastaların üzerine dökün.
- Üzerine hindistancevizi veya dövülmüş entep fıstığı serperek, servis yapın

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN