13 Kasım 2008 Perşembe

BARBUNTA PRİNTANİYE


BARBUNTA PRİNTANİYE
Malzemeler :
• 1 kg barbunya
• 4 adet domates
• 1 adet patlıcan
• 3 adet patates
• 1/3 bardak zeytinyağı
• Yarım demet maydanoz
• 3 diş sarımsak
• 3 tane yeşil sivri biber
• 1 tatlı kaşık kekik
• 1 adet defne
• Yeteri kadar tuz, karabiber


yemeğinin hazırlanışı:
Balıkları temizleyip yıkayın. Tüm soyulmuş patlıcan ve patatesleri 1 parmak kalınlıkta yuvarlak dilimlere, soğan, sarımsak, yeşil biber ve 2 domatesi de ufak parçalara doğrayıp fırın tepsisine veya güvece yerleştirin.
Kıyılmış maydanoz, defne, kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı ve limonu da ilave edin. Bunların üzerine barbunyayı yarıya kadar gömerek yerleştirin. Orta ısılı bir fırında pişirin. Limon ilavesiyle servise sunun.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN