13 Kasım 2008 Perşembe

SOĞAN YATAĞINDA ÇİPURA


SOĞAN YATAĞINDA ÇİPURA

Malzemeler
• Kişi sayısınca çipura balığı
• 2 - 3 adet soğan (4 adet çipura için ideal)
• 1/2 tatlı kaığı kekik
• 2 adet limon
• Tuz
• Karabiber
• 3 - 4 adet defne yaprağı
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
1. Soğanları piyazlık doğrayın, derin bir kaba koyun. Üzerine zeytinyağını, tuzu, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği de ekleyip harmanlayın.
2. Temizleyip yıkadığınız çipuraların üzerine bıçak yardımıyla 1 - 2 çizik atın. Soğanlı harcın içine balıkları da koyun, harmanlayın. Aceleniz varsa harmanladıktan hemen sonra pişirebilirsiniz ama içinde 1 - 2 saat kadar bekletmenizi tavsiye ederim.
3. Harçtaki soğanları balığı pişireceğiniz fırın kabına boşaltın ve dibine güzelce ayın. Balıkları da soğanların üzerine dizin.Sonra balıklar fırına afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN