31 Ekim 2008 Cuma

MANTARLI FIRIN MAKARNA


Malzemeler:
1 paket burgu ya da fiyonk makarna

Harcı İçin;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmıak
2 su bardağı ince doğranmış mantar

Yemeğin Tarifi
Makarnaları kaynayan bol tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzelim.
Öte yandan başka bir tavada zeytinyağını kızdırıp dövülmüş sarmısakla beraber ince doğranmış mantarları ekleyelim. Ara ara karıştırarak 3-4 dakika kavuralım, ocaktan alalım.
Fırına dayanıklı ve kenarları yüksek, orta boy kabımızı önümüze alalım. Haşlanmış ve süzülmüş makarnaları kabın içine boşaltalım. Üzerine beşamel sosla birlikte kavrulmuş mantarları aktaralım. Tüm malzemeleri karıştırıp iyice harmanlayalım. Artık son aşama olarak rendelenmiş parmesan ya da eski kaşar peynirini makarnanın tüm yüzeyine serpiştirelim ve 175 dereceye ayarlı fırının orta gözünde 30-35 dakika kadar pişirelim.
Dilimleyerek servis yapalım.

SOSUN TARİFİ
Yağı eritir eritmez unu ekleyelim ve bir tahta kaşıkla sararıncaya kadar kavuralım. Karıştırma işlemini bırakmadan üzerine azar azar ve yavaş yavaş sütü ekleyelim. Yine karıştırmaya devam ederek sosumuz muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. 1-2 dakika kaynamasına izin verelim ve ocağın altını kapatalım.

1 yorum:

içimden geldiği gibi ~~~ dedi ki...

merhaba ayşe..ziyaretini iadeye geldim..makarnaların hepsi süperr..biliyormusun ben bundan önceki hayatımda sanırım italyandım... :))tekrar görüşmek dileğiyle..

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN