27 Ekim 2010 Çarşamba

KIŞ ÇİÇEKLERİ


HERCAİ MENEKŞE:Bitkileri gözle görebileceğiniz noktalara, saksılara dikin.Küçük saksıların içindeki bir hercai fidesi bütün kış renk açlığınızı giderebilir. Aydınlık, yarı gölgeli ortamlar bu bitkinin yetişmesi açısından çok fark etmez. Her türlü toprakta özellikle rutubet varsa iyi gelişir. Çiçekleri 10 santime tadar büyüyebilir. Sanırım 20 - 30 değişik renk tonu var bu çiçeğin. Bahçenizdeki daimi yeşil çit önlerine beyaz, altın ya da mavi - mor renklerini dikebilirsiniz. Renkleri karıştırmadan büyük öbekler halinde dikmelisiniz. Böylece çok etkileyici olacaktır.



ÇUHA ÇİÇEKLERİ :Ülkemizde doğal olarak Karadeniz bölgesinde yetişir. Ancak bizim evlerimizde, bahçelerimizde yetiştirdiğimiz göz alıcı renklere sahip olan Çuhalar genetik laboratuarlarında geliştirilen çeşitlerdir.Eylül-Ekim ayında dikilir. Dikim sırasında bitkiler arasında bulundurulacak aralık ve mesafe 20 cm olmalıdır. 30-35 derecede yetişirlerse kırmızı renkli olurlar. 15-20 derecede yetişirse beyaz renkli olurlar. Ekim zamanına ve sıcaklığa bağlı olarak Kasım ortalarından Mayıs'a kadar çiçeklenirler

CYCLAMEN :Soguk havayı seven bir bitki oldugu icin sonbahar-kıs aylarında cicek acar. Yaz döneminde ise dinlemeye gecer. Cicekleri beyaz, pembe, mor veya kirmizi renktedir. Bazi turlerin yaprak uclari duz olurken bazi turlerin ise kivircikdir.
Aydinlik ve serin olan ortamlari severler. Diger ciceklerden biraz uzak bir yere yerlestirilmelidirler cunku temiz havaya ihtiyac duyarlar.
Topragi surekli nemli tutulmalidir.
Yapraklari kahverengiye donustugu zaman veya soldugu zaman dip kisimlarindan tutulup koparilmalidir.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com