20 Ekim 2010 Çarşamba

DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLARRRR....


Balık yanında yoğurt yenmez: Bilinenin aksine balık tazeyse yoğurtla birlikte yenilmesindesakınca yok. Zehirlenmenin sebebi yoğurt değil, balığın içinde bulunan'histamin' proteini. Bu madde yoğurtta da olduğundan, birlikteyenildiğinde vücuttaki 'histamin' miktarı artabiliyor ve alerjikdurumu olan kişilerde kızarıklığa ya da kaşıntıya neden olabiliyor.Balığınızın tazeliğine güveniyorsanız, yoğurtla birlikte tüketmenizinhiçbir sakıncası yok .

Pisa Kulesi yamuk yapılmıştır: İtalyanların bu ünlü çan kulesi aslında dik olarak tasarlanmış.Fakat yapıldığı tarih olan 1173 yılından itibaren temeldeki yumuşakzemin sebebiyle güneye doğru kaymaya başlamış.

Kelebeklerin ömrü bir gündür: Bazı ergin kelebeklerin ömrü 1-2 aya kadar varabilir.Ömürlerinde birkaç mevsim yaşayabilenler, kış uykusuna yatabilir veyadaha sıcak bölgelere göç edebilir.

Çok şeker yiyen şeker hastası olur: Fazla şeker alımı ile diyabetli olmak arasında herhangi bir ilişki yoktur.

Yemek yanında su içilmez: Birçoğumuz yemek yerken su içmenin kilo aldıracağını düşünürüz.Ne kadar susasak da su içmeyi yemekten 1-2 saat sonrasına saklarızveya yemeğe başlamadan içeriz. Kulaktan dolma bu inancın tersine yemeksırasında su içmek kilo aldırmaz, tam tersi iştahı yatıştırmayayardımcı olur. Yalnızca sindirim sorunu olanlar yemek sırasında su içmemeli

ALINTIDIR

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com